vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Jan Tidemand, bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening Hedensted fortæller om de almindeligste danske sommerfugle i Vejleområdet.

”Sommerfugle besidder en skønhed, der ikke ses magen til i insektverdenen, og de har brug for blomster og levesteder for at overleve.” siger Jan Tidemand

Faktum er, at vores danske sommefuglearter uddør med jævne mellemrum. Ifølge forskere på Aarhus Universitet er over halvdelen af Danmarks hjemmehørende arter af sommerfugle truet, sårbare eller helt forsvundet. Til foredraget kommer Jan Tidemand ind på, hvordan vores omgang med naturen truer sommerfuglene og hvad vi selv kan gøre i vores have.

”De arter der lever af vore almindelige planter eller af mange forskellige planter, har det rigtig godt. Men de arter, der lever af særlige planter i særlige naturområder, som mennesket ikke har en erhvervsmæssig interesse i at beskytte, er enten uddøde, eller truede på deres liv og helbred - for os mennesker er der er ikke plads til unyttige planter eller insekter, uanset hvor smukke de er.”

Brug også lejligheden til at se vores aktuelle særudstilling PARTNERS, hvor syv kunstnere og syv foreninger har samarbejdet. Kunstner Regitze Engelsborg Karlsen har skabt værket ”Havet gav mig drømmene” med sten og sedimenter, indsamlet fra Vejle-området i samarbejde med DN Hedensted.

I anledningen af udstillingen gæster foreningen kunstmuseet denne aften.

Det er gratis at deltage i foredraget. Der kan købes kaffe og kage i cafeen.

Partners 7 kunst­nere + 7 forenin­ger

12.04.19 - 15.09.19

Læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

Læs mere