vm-loop
læs højtvm-speaker

Rådhustorvet i Vejle er ved at blive renoveret. Efterhånden som arbejdet med renoveringen skrider frem, gør VejleMuseernes arkæologer nye spændende fund. Læs mere om torvets historie, og bliv klogere på fundene fra udgravningerne.

Arkæologi på Rådhustorvet  

Vejle er en gammel middelalderby. På baggrund af arkæologernes undersøgelser gennem de sidste ca. 40 år ved vi, at byen er opstået engang efter år 1200. Byen har dengang i grove træk ligget i området mellem Flegborg i nord og Sønderåen i syd, Dæmningen i øst og Blegbanken i vest. De vigtigste færdselsårer i byen var strækningen Torvegade-Søndergade og Kirkegade, der stammer fra tiden 1200-1300 e.Kr.  

Området ved Rådhustorvet er meget interessant, og arkæologerne fra VejleMuseerne er inddraget i renoveringen af belægning på torvet. I den forbindelse er der allerede dukket flere rigtig interessante fund op. 

 

Læs mere om de forskellige fund og Rådhustorvets historie her:

Se Arkæologernes Ugerevy om Rådhustorvet fra efteråret 2019:

Videoen åbner i ny fane på Facebook.

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

Læs mere

Kultur­museet

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Læs mere