vm-loop
læs højtvm-speaker DA / EN

Pontus Kjermann, 2001

Om værket

Som en del af den lille treenighed af skulpturer på hjørnet af Torvegade og Orla Lehmansgade, står der overfor Midgårdsbrønden en bænk, hvor der sidder et par og holder i hånd. Parret kan meget vel være Hestemennesket fra Midgårdsbrønden og Englekatten, dengang de måske var et ungt forelsket par.

Bænken er erhvervet i 2001, med Elmer print A/S og NCC som hovedsponsor. Den er derudover skænket af Rambøll, Cowi A/S, DanJord A/S, City Vejle, Landinspektørfirmaet Jens Bo I/S, Konsul Osvald Christensens Mindefond, Den Hindsborgske Fond, Aakjærs A/S, Bent Vangsøe Natursten

Om kunstneren

Pontus Kjermann er født i Göteborg i 1954. Han tog til Danmark for at blive uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi fra 1979 til 1985. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1981 og har siden udstillet adskillige anerkendte steder. Siden 1985 har han været lektor på Billedhuggerskolen, med speciale i gips. Herudover har han udført talrige udsmykningsopgaver i ind- og udland, og er desuden medlem af Kunstnersamfundet og Corner (2004).

Kort over Vejle midtby

Skulptur­guide Vejle midtby

Med skulpturguiden får du en oversigt over nogle af de skulpturer, du kan finde i Vejle. Bevæg dig rundt i midtbyen i dit eget tempo og oplev kunsten.

Læs om skulpturguiden