vm-loop
læs højtvm-speaker

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for her man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie. Gæster kan på storskærme bladre i jernaldergenstande og billeder og fortællinger om Vejles fritids- og forlystelsesliv.

Du kan lære at danse disko, jive eller charleston på et interaktivt dansegulv. Se film om bomuldsspindingsindustrien, som for alvor satte Vejle på det industrielle landkort, og hils på en dronning – eller det navn har hun i hvert fald fået: Dronning Gunhild, moseliget fra Haraldskær Mose. Hun er et af Danmarks bedst bevarede moselig, og hun ligger i sin glaskiste i en ganske særlig og stemningsfyldt udstilling i museet - fyldt med fortællinger, lurblæsere og fugleskrig fra den mose, hvor hun blev kulet ned og holdt fast med kroge for mere end 2.000 år siden.

Vejles kulturhistoriske museum har også et lille legemuseum for de mindste.

Museets udstillinger kan du læse mere om herunder.

Guld & Kaos

Særudstilling om jernalderens guldofringer på Kulturmuseet Spinderihallerne. Se Hjarnøskatten, og mærk det kaos, der ramte verden, da solen forsvandt!

læs mere

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

læs mere

Museet er indrettet i historiske rammer i Spinderihallerne, der har en helt unik autenticitet og stemning. I museet er der lagt større vægt på oplevelser end på gammeldags museumsformidling, og museet er fyldt med den nyeste viden og teknologi.

Kulturmuseet Spinderihallerne præsenterer hvert år en ny stor særudstilling. Du kan finde de seneste års særudstillinger herunder.